Ramlösa Södra IF - mer än en klubb
Fotboll
Seger i seriepremiären
2017-04-08 18:48
Rade Prica blev pricken över i:et i seriepremiären!
Ja, så är då seriepremiären överstökad. Det blev en härlig 4-2-seger. Dock utan att de våra glänste.

Premiärnerverna spelade säkert här en hel del spratt hos många av matchens aktörer. Segern var dock hur rättvis som helst. Tack vare en viss Rade Prica, som förutom två vackra mål, var planens bäste spelare. Första målet visade han sin “split vision” när han på ett 60 meters skott (3 meter från mittlinjen) upptäckte att Billesholms målvakt Marcus Ljungdahl var på tok för långt ute från sin mållinje. Rades skott seglade vackert över Marcus och in i mål. En för Ramlösa Södra perfekt matchöppning efter dryga fem minuters spel, som gjorde att vi fick ett visst spelövertag. Men Billesholm kvitterade på en nick i straffområdet efter att Pontus Dietrich missbedömde situationen och “hängde tvätt” vilket Billesholms Oscar Ranudd utnyttjade med en perfekt nick.
I den 21:a matchminuten återtog vi ledningen efter en perfekt slagen hörna direkt i mål  av Lukas Tomasson. 3-1 kom därefter som ett brev på posten. Målskytt Hassan El Makdab. Därefter halvtidspaus och allmänt trodde väl de drygt 200 södra-anhängarna i publiken att segern var kassaskåpsäker.
Men icke, sa Nicke. Billesholms kom ut som ett helt nytt lag och tog kommandot över mittfält och djupledsspel. Rättvist var därför BGIFs reducering till 3-2 genom Robin Persson på ett mål som såg tagbart ut från läktarhåll. Och nu stod matchen och vägde, men genom Rade Prica kom matchens snyggaste mål (4-2) efter en fint förarbete av Sebbe Persson. Målet blev pricken över i:et och spelövertaget gled över till de våra.
 
Vill inte ge mig in på någon direkt spelarkritik. Alltid vanskligt i en premiärmatch. Konstaterar dock att vi kan betydligt bättre. Dock klara överbetyg till nämnde Prica, men också till elegante högerbacken André Wickman, mittfältarna Sebbe Persson och Axel Holmqvist.
 
I nästa match – redan på skärtorsdag – väntar ett tvättäkta söderderby då vi möter Råå IF på deras hemmaarena San Siro. Och kanske är då (avstängde)  Johan Eriksson och skadade Andy Kalabri tillbaka i spelartruppen, vilket höjer både spelfaktor och konkurrens.
 
Kom och heja fram de våra på skärtorsdag. Matchstart kl. 18.30.
 
I den kylslagna premiären inleddes matchen med en tyst minut, proklamerad av Svenska Fotbolls förbundet i en allmän nationell samling, för hedrandet av offren i det fruktansvärda terrordådet i Stockholm. I sanning: Värdigt och empatiskt.
 
Olle Larsson
 
Sponsorer